Pages

Monday, December 17, 2012

Bunga Orkid Ku...

Salam semua.... Untuk entri kali ini hanya nak shere gambar gambar bunga orkid yang sedang bekembang mekar di laman kecil ku... Aku pun sebenarnya dh lama tak minilik nilik laman orkid aku ni... rumput pun dh smpai betis dah...



 NoID Cattleya... Semasa aku membelinya orkid ni belum mengeluarkan bunga lagi. En. Abg yg jual bunga ni kata orkid ni wangi... Aku pun terus je beli dengan harga RM 25.00. Selepas tiga minggu akhirnya bunganya bekembang mekar. Sebelum dia bekembang sepenuhnya aku try la cium bau dia. Takde bau pun.. Mula la duk menyumpah penjual tu. Tapi bila dah kembang sepenuhnya memang orkid ni mengeluarkan bau yang wangi... hmmm tu la cepat sangat nak marah kat orang kan... he he he. Nasihatkan diri sendiri yang mudah hot temper ni...


NoID Vanda...
Ini hasil lawatan ke pasar tani bersama adik aku. Aku je yang minat menanam yang adik aku ni minat complaint je. Aku beli dengan harga RM 25.00. Bunga dia dh agak kelayuan sebab tu dapat murah skt kot... Tp aku lupa nk tanya ID dia.

Spesis Denborium kot.... Hasil pemberian kasih sayang dari mak saudara di pekan... Agaknya sebab aku duk lama sangat kat laman orkid dia. Jadi dia bagi la 1 pokok kat aku... Kesian kt aku kot... hu hu hu.. Apa apa pun thank a lots  Mak Long...

Vanda lagiii... Beli kat pasar tani juga.. Harga RM 32.00 selepas habis mengayat En. Abg penjual bunga ni...



Selingan aje ni.... Saja nk try snap... tp guna kamera handphone je.. Tak sharp la gambarnya.

1 comment:

  1. Hehe. Belalang pun masuk
    Http:// www.sprinklerhouz.com

    ReplyDelete